Το Renault Group συνεργάζεται με την Airbus για την προώθηση του εξηλεκτρισμού

RENAULT 4EVER TROPHY: Η ΑΝΑΓΕΝΝΗΣΗ ΕΝΟΣ ΘΡΥΛΟΥ
October 24, 2022
JOGGER HYBRID 140: ΤΟ ΠΡΩΤΟ ΥΒΡΙΔΙΚΟ DACIA
December 20, 2022

Η συνεργασία αφορά στην προώθηση εξελιγμένων τεχνολογιών που σχετίζονται με τα συστήματα μπαταριών επόμενης γενιάς

Η Airbus και το Renault Group, παγκόσμιοι ηγέτες στον κλάδο της αεροδιαστημικής και της αυτοκινητοβιομηχανίας, υπέγραψαν συμφωνία έρευνας και ανάπτυξης, με στόχο την επιτάχυνση του οδικού χάρτη προς την ηλεκτροκίνηση και των δύο εταιρειών, βελτιώνοντας αντίστοιχα και την γκάμα προϊόντων τους. Αυτή η συνεργασία θα βοηθήσει, μεταξύ άλλων, τις τεχνολογίες της Airbus, που σχετίζονται με τα μελλοντικά υβριδικά-ηλεκτρικά αεροσκάφη.

Ως μέρος αυτής της συνεργασίας, οι ομάδες μηχανικών της Airbus και του Renault Group  θα ενώσουν τις δυνάμεις σε θέματα τεχνολογιών που σχετίζονται με την αποθήκευση ενέργειας, η οποία παραμένει ένα από τα κύρια εμπόδια για την εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων με μεγάλη αυτονομία.

Το σύμφωνο συνεργασίας θα καλύπτει κυρίως τεχνολογικές καινοτομίες που σχετίζονται με τη βελτιστοποίηση της διαχείρισης ενέργειας και τον περιορισμό του βάρους των μπαταριών, ενώ θα αναζητήσει τις καλύτερες μεθόδους για τη μετάβαση από τις τρέχουσες χημικές ενώσεις ενεργειακών κυψελών (προηγμένα συστήματα ιόντων λιθίου), σε τεχνολογίες τύπου solid-state, που θα μπορούσαν να διπλασιάσουν την ενεργειακή αυτάρκεια μίας μπαταρίας, με χρονικό ορίζοντα το 2030.

Η κοινή προσπάθεια θα περιλαμβάνει επίσης και τη αξιολόγηση του πλήρους κύκλου ζωής των μελλοντικών μπαταριών, από την παραγωγή έως την ανακύκλωση, προκειμένου να προετοιμαστεί η εκβιομηχάνιση αυτής της διαδικασίας για τις μπαταρίες του μέλλοντος, ενώ θα αξιολογηθεί το αποτύπωμα άνθρακα σε ολόκληρο τον κύκλο της ζωής τους.

Το Renault Group συνεργάζεται με την Airbus

«Για πρώτη φορά, δύο ηγέτιδες δυνάμεις της ευρωπαϊκής βιομηχανίας, από διαφορετικούς κλάδους, μοιράζονται τις τεχνολογικές τους γνώσεις, με στόχο να διαμορφώσουν το μέλλον των υβριδικών-ηλεκτρικών αεροσκαφών. Η αεροπορία είναι ένας εξαιρετικά απαιτητικός τομέας τόσο από άποψη ασφαλείας όσο και κατανάλωσης ενέργειας, όπως, άλλωστε, και η αυτοκινητοβιομηχανία. Στο Renault Group, η 10ετής εμπειρία μας στην εξέλιξη ηλεκτρικών οχημάτων μας εξασφαλίζει πλούσια τεχνογνωσία όσον αφορά στην απόδοση των συστημάτων διαχείρισης μπαταριών. Θέλοντας να καινοτομήσουν και να μειώσουν το αποτύπωμα άνθρακα, οι ομάδες των μηχανικών μας συνεργάζονται με αυτές της Airbus, για να επιτύχουν το συγκερασμό τεχνολογιών, οι οποίες θα επιτρέψουν τόσο τη λειτουργία υβριδικών αεροσκαφών, όσο και την εξέλιξη μελλοντικών οχημάτων», δήλωσε ο Gilles Le Borgne, εκτελεστικός αντιπρόεδρος, υπεύθυνος του τομέα μηχανολογίας του Renault Group.

«Η συνεργασία με το RenaultGroup  θα μας βοηθήσει να εξελίξουμε την επόμενη γενιά μπαταριών, στοιχείο που αποτελεί μέρος του οδικού χάρτη εξηλεκτρισμού της Airbus», δήλωσε η Sabine Klauke, Chief Technical Officer της Airbus. «Η επίτευξη μηδενικών εκπομπών άνθρακα έως το 2050, είναι μια μοναδική πρόκληση που απαιτεί συνεργασία σε όλους τους τομείς, ξεκινώντας από σήμερα. Συνδυάζοντας την εμπειρία του Renault Group  στα ηλεκτρικά οχήματα, με το δικό μας ιστορικό σε δοκιμαστικές πτήσεις  με ηλεκτρική ενέργεια, θα μας δοθεί η δυνατότητα να επιταχύνουμε την ανάπτυξη ανατρεπτικών τεχνολογιών που απαιτούνται για τη σχεδίαση υβριδικών αεροσκαφών, από το 2030 και μετά. Θα ενθαρρύνει επίσης και την ανάπτυξη κοινών τεχνικών και ρυθμιστικών προτύπων για την υποστήριξη των λύσεων καθαρής κινητικότητας, που απαιτούνται για την επίτευξη των κλιματικών μας στόχων».

Η συνεργασία της Airbus και του Renault Group  για την ηλεκτροκίνηση, θα διαδραματίσει σημαντικό ρόλο στην αλλαγή του τοπίου των μεταφορών, συμβάλλοντας στη επίτευξη του στόχου των μηδενικών εκπομπών, έως το 2050, τόσο στον τομέα της αυτοκινητοβιομηχανίας, όσο και στον τομέα των αερομεταφορών.

Open

Στα πλαίσια της εφαρμογής του Γενικού Κανονισμού Προστασίας Δεδομένων, σας ενημερώνουμε ότι οι διαθέσιμοι τρόποι επικοινωνίας με την εταιρεία μας, είναι προσωρινά ανενεργοί. Για να διευκολύνουμε την πρόσβασή σας στο Site και να δημιουργήσουμε μία καλύτερη διαδικτυακή εμπειρία για εσάς, ενδεχομένως αποθηκεύονται πληροφορίες στον υπολογιστή που χρησιμοποιείτε για την πλοήγηση με τη μορφή "cookies". Για να περιορίσετε ή να ελέγξετε τα στοιχεία αυτά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε τις σχετικές επιλογές που παρέχουν οι Internet Browsers. Μάθετε περισσότερες πληροφορίες σχετικά εδώ.

Close